Workshops

Volg een Workshop !
Kosten: €125,-
(Of € 295,- i.p.v. € 375,- als je een knipkaart voor 3 workshops neemt)

Je werkt in mijn atelier.
In verband met de Coronarichtlijnen ga ik vanaf september 2020 de workshops voor 1 persoon in plaats van maximaal 3 personen geven.
Er is dan alle ruimte om de 1,50 meter afstand in acht te nemen.
Je krijgt dus privéles.
Dag en tijd: bij voorkeur op een zaterdag of op verzoek een andere dag van 10:30 tot 16:30 uur (de deur staat open vanaf 10:00 uur).

Lichte lunch, thee, koffie, drinken en wat lekkers, zijn bij de prijs inbegrepen.

Je werkt op 20 x 30 cm of 30 x 40 cm Pastelmat.
Er is  een set Faber Castellkrijt (72 kleuren), een Rembrandt half set (90 kleuren) en een 60 kleuren Stabilo Carbothello pastelpotlodenset aanwezig.
Zo kun je verschillende soorten krijt en vormen gebruiken, ik heb zelf veel meer merken en soorten en dat mag je rustig uitproberen.
Er bestaan duidelijke verschillen in de materialen, ik leg je graag de voor- en nadelen van het assortiment uit.

Als je op groter formaat Pastelmat, 50 x 70 cm of 70 x 100 cm wilt beginnen, is dat tegen kostprijs beschikbaar.

Er is een staande ezels aanwezig waar je zittende of staande aan kunt werken.
Ben je gewend om aan tafel te werken krijg je een “werkstation”, tekentafeltje, zodat je geen pijn in je nek en rug krijgt en beter zicht op je werk hebt dan wanneer je plat op tafel werkt.

Je mag ook je eigen materialen meebrengen en/of een werk wat je onderhanden hebt.
Daar kun je dan verder aan werken; zie het als een studiedag.

In de workshop begeleid ik je in je werkproces, mijn eigen manier van werken zal een grote rol spelen in de aanwijzingen die je krijgt.
Ik heb Powerpoints op een groot tv-scherm beschikbaar van de processen zoals mijn eigen werk wordt opgebouwd.
Dat verloopt nooit hetzelfde, maar in zowel een portret, dierenportret of landschap kun je zien dat de vrije kleurkeuze en vrije vorm altijd belangrijk is. En de begintekening niet, die maak ik zelf niet meer: ik werk vanuit kleurvlakken.
Maar ook als je met een tekening wilt beginnen heb ik daar voorbeelden (in mijn werk) van. Uiteraard kun je zelf je werk ook zo starten.

Je kunt een portret maken maar ook een landschap of sfeerbeeld. Je werkt aan de hand van een duidelijke, geprinte A4 foto, die je zelf meebrengt: licht en donker spelen een belangrijke rol.
Gewoon intuïtief, zonder voorbeeld, lekker met alle soorten krijt “spelen” kan óók!

Je hoeft geen ervaring met het materiaal en met schilderen te hebben: ik werk op een vrije manier zoals ik mijzelf uiteindelijk het meeste ook heb aangeleerd.
Graag maak ik je deelgenoot van mijn kennis.

KNIPKAART
Omdat mensen graag een aantal keren komen heb ik de knipkaart geïntroduceerd. Dan bespaar je op 3 keer de workshop volgen € 80,-.
Je betaalt vooruit € 295,- voor 3 x workshop, de knipkaart is een half jaar geldig dus plan je workshopdagen dan binnen een half jaar.
Zo kun je, na de eerste keer, thuis lekker doorwerken, alles moet vaak ook even bezinken. De dingen waar je tegenaan loopt kunnen we de volgende keer weer aanpakken.

OLIEVERF
Ik krijg regelmatig vragen over begeleiding in olieverf, portret of anderszins: mijn basis is werken met olieverf.
Ik werk er nu niet meer mee maar als je je eigen materialen meebrengt kan ik ook dan vast één en ander voor je betekenen.
Mail gerust.

Geplande workshops:
Omdat ik ivm de Coronarichtlijnen nu maar aan 1 persoon tegelijk ga lesgeven plan ik ELKE zaterdag vanaf 1 september 2020 tot aan de Kerst een workshop.
Als je graag op een andere dag wilt komen kan dat zeker ook, graag even overleg.

Interesse? Vraag vrijblijvend informatie of meld je aan via info@theagerritsen.nl

TIP! Als je van ver komt is het misschien een idee om er een mooi weekendje Drenthe van te maken? Sylvia, één van mijn workshopklanten, heeft een geweldige B & B in Zuidwolde: De Eekhoorn.

B&B De Eekhoorn


error: Content is protected !!